1,5 milyon İstanbulluya ulaşıldı…

CHP İstanbul İl Başkanlığı Basın Bürosu; İstanbul’daki CHP’li belediyeler ve CHP ilçe örgütlerin Ramazan ayında düzenlediği programlarla ilgili bir yazılı açıklama yaptı.

1,5 milyon İstanbulluya ulaşıldı…

CHP İstanbul İl Başkanlığı Basın Bürosu; İstanbul’daki CHP’li belediyeler ve CHP ilçe örgütlerin Ramazan ayında düzenlediği programlarla ilgili bir yazılı açıklama yaptı.

1,5 milyon İstanbulluya ulaşıldı…
24 Ağustos 2012 - 12:38
Reklam

CHP İstanbul İl Başkanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre; “İstanbul’daki CHP’li belediyeler ve CHP ilçe örgütleri 1,5 milyonu aşkın İstanbulluya ulaştı. CHP’li belediyeler, toplu iftar organizasyonların düzenledi.” denildi.

İstanbul’un Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarınca yönetilen ve Adalar, Ataşehir, Avcılar, Bakırköy, Beşiktaş, Büyükçekmece, Çatalca, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Sarıyer ve Silivri ilçe belediyeleri, nüfus yoğunluklarına ve büyüklüklerine göre organizasyonlar yaptı.

CHP’li 12 belediye Ramazan boyunca ilçe sınırları içinde belirlenen çok sayıda noktada iftar ve sahur çadırları kurdu. Ramazan’a CHP İstanbul İl Başkanlığı koordinasyonunda hazırlanan 12 belediye, kurdukları bu iftar ve sahur çadırlarıyla yurttaşlara düzenli olarak iftar yemeği ve sahurluk sağladı.

Ancak ihtiyacı olup da sağlık durumları ya da uzaklıkları sebebiyle iftar çadırlarına her gün gelemeyecek durumda olan yurttaşlar da unutulmadı. Onların da evlerine Ramazan boyunca sıcak yemek servisleri yapıldı.

Ramazan ayının anlamına uygun bir başka organizasyon ise Ramazan erzağı dağıtımıydı. CHP’li 12 belediye önceden belirledikleri ihtiyaç sahiplerine erzak ulaştırdı.

CHP’li belediyelerden alınan rakamlara göre, Ramazan ayı boyunca iftar ve sahur organizasyonlarında günlük tekrarların toplamı 6 milyonu aştı. Ortalama alındığında ise ulaşılan yurttaş sayısı 1,5 milyonu aştı.

Bu arada CHP’li belediyelerin yanında, CHP İlçe Başkanlıkları da Ramazan’da bulundukları ilçelerde peş peşe sokak iftarları düzenledi. CHP’li Belediyelerin ve İlçe Başkanlıklarının düzenledikleri iftarlara Genel Başkan, Genel Başkan Yardımcıları, Grup Başkanvekili, PM Üyeleri ve bölge milletvekilleri düzeyinde katılım gerçekleşerek yurttaşlarla doğrudan temas sağlandı.

Ramazan ayında CHP’nin faaliyetleri ile ilgili değerlendirmede bulunan CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, “Ramazan’dan hemen önce ‘Bu Ramazan’da her kapıyı çalacak, her ilçeye gidecek ve herkesin elini sıkacağız’ demiştik. Ramazan ayı boyunca gerek belediyelerimizin gerekse ilçe örgütlerimizin organizasyonuyla iftar ve sahurlarda yurttaşlarımızla bir arada olduk. Günlük tekrarların ortalaması alındığında İstanbul’da 1,5 milyondan fazla yurttaşımıza ulaştık. Gelecek Ramazan’da bu sayıyı daha da aşacağız” dedi.