7 bölgenin renkleri Bağcılar’da buluştu

Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği “7 Bölge 7 Renk Kültür Sanat Festivali” başladı. 9 gün sürecek etkinlikler kapsamında sivil toplum örgütleri kendi kültürlerini tanıtma imkânı bulacak.

7 bölgenin renkleri Bağcılar’da buluştu

Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği “7 Bölge 7 Renk Kültür Sanat Festivali” başladı. 9 gün sürecek etkinlikler kapsamında sivil toplum örgütleri kendi kültürlerini tanıtma imkânı bulacak.

7 bölgenin renkleri Bağcılar’da buluştu
15 Eylül 2012 - 18:26
Reklam

Bağcılara Belediyesi Türkiye’nin renklerini bir araya getirmek için il derneklerinin de desteğiyle önemli bir etkinliğe daha imza attı. Birlik ve beraberliğin vurgulanması amacıyla tertiplenen 7 Bölge 7 Renk Kültür Festivali’nin açılışı İnönü mahallesindeki Ramazan Çadırı Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirildi. Bağcılar Belediyesi Bilgi Evi çocuklarının mehteran gösterisi ve halk oyunları ile başlayan program Kastamonulu sanatçı Hasan Yılmaz’ın konseriyle devam etti.

Kastamonulular Dayanışma Derneği (KAS-DER) ile başlayan festivale AK Parti İstanbul milletvekili Ünal Kaçır, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ile Başkan Yardımcıları, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, KAS-DER Genel Başkanı Latif Çilingiroğlu, Bağcılar Şube Başkanı Mahir Karakaş ile çok sayıda STK temsilcisi ve vatandaşlar katıldı.

Birbirinden renkli faaliyetlerle 9 gün sürecek olan etkinliklerde, 22 sivil toplum kuruluşu kurdukları stand ve yaptıkları etkinliklerle kendi yöresel kültürel motiflerini sergileyecek. Ahili vurgusunun yapılacağı programın sonunda kalfalıktan ustalığa geçişi temsil eden şed kuşanılacak ve lokma ikramı yapılacak.

MOZAİK DEĞİL EBRULİ OLMUŞUZ

Son günlerde yaşanan terör olaylarının yıllardır süren kardeşliği bozmaya yönelik olduğunu söyleyen AK Parti İstanbul milletvekili Ünal Kaçır, “ Bizler Türkiye’nin çeşitli yörelerinde doğmuş ve daha sonra İstanbul’a göç etmişiz. 7 bölge ve 81 vilayetten gelmişiz bu topraklara. Bu noktada Bağcılara Türkiye’nin özeti diyebiliriz. Burada, her yerden her yayladan bir çiçeğimiz var. Farklı bölgelere ait bin bir renk olarak bir olmalıyız. Bizler 7 bölgede bu şekilde rengarenk yaşamışız. Birileri bunu bozmaya çalışsa da bizler artık etle kemik gibi bütünleşmişiz. Bizler birbirinin kollarında şehit olanların torunlarıyız. Her şeyden önce birbirimize güvendiğimiz için, birbirimize destek verdiğimiz için dünyanın çektiği ekonomik kriz gibi bir sorunumuz yok. Giderek gelişmekte olmamız da bazılarının dikkati çekiyor” dedi

“Bizim renklerimiz mozaik gibi değil, ebruli gibi iç içe girmiş” diyen Kaçır, “ Biz birbirimizden kız alıp, vermiş akraba olmuş ve kenetlenmişiz. İçten ve dıştan bunu çekemeyenler bizi düşman etmek istiyor. Kötü niyetlilerin bu yöndeki mücadelesi bizi üzer ama asla ayıramaz. İşte bu zor günlerde bugün başlayan bu tür organizasyonlar birlik ve beraberlik bağlamında önemli bir anlam taşıyor” şeklinde konuştu.

TOPLUMDA STK’LARIN ROLÜ BÜYÜK

Esenler Kaymakamı ve aynı zamanda vekâleten Bağcılar Kaymakamlığı yapan Nazım Madenoğlu da birlik, beraberlik ve öz değerlerin kaybolmamasında sivil toplum kuruşlarının (STK) önemli rol üstlendiğine dikkat çekti. Bağcılar’ın büyük bir ilçe olduğunu belirten Madenoğlu, “Bağcılar büyük nüfusuyla İstanbul’un en büyük ilçelerinden biri olma özelliğini taşıyor. Tabii ki böyle büyük ilçeden de böylesine büyük hizmetler beklenir. Belediyemizin sivil toplum kuruluşlarını da yanına alarak böyle güzel bir etkinlik yapması büyük önem taşıyor. Artık derneklerimizin o eski günlere nazaran artık yaptıkları çalışmalarla sanata, kültüre, eğitime, spora ciddi katkılarda bulunuyorlar” diye konuştu.

DOĞDUMUZ YER KADAR DOYDUĞUMUZ YER DE ÖNEMLİ

İstanbul’da yaşamanın ayrıcalık olduğunu ve bunu iyi değerlendirilmesi gerektiğini anlatan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı “Her birimiz farklı yelerde doğup buralara ulaşmışız. Kimin hangi ırkta hangi inançta ve hangi şekilde, nerede doyacağına hiçbirimizin karar verme seçeneği yok. İstanbul’da yaşamanın Allah’ın bir lütfu olduğuna inanıyorum. Peygamberlerimizin hadislerine nail olmuş, Hazreti Eyüp El Ensari başta olmak üzere evliyalar şehridir İstanbul. İstanbul’da yaşamanın özellikle manevi boyutunu iyi değerlendirmemiz gerekiyor” dedi.

Sivil toplum kuruluşlarının önemini ifade eden ve birlikte önemli çalışmalar yürüteceklerini kaydeden Başkan Çağırıcı şöyle konuştu: “Şuna inanıyorum Bağcılar’daki huzuru sağlamak bireysel huzurla başlar, bireyin huzuru ailenin huzur ve mutluluğu ailenin mutluluğu da Bağcılar’ın mutluluğunu sağlar. Bu yöndeki çalışmalarımızdaki süreçte hemşehri derneklerimizden çok şey bekliyoruz. Bağcılar ortak paydasında doğduğumuz yeri unutmadan doyduğumuz yere de değer vererek hayat sürebileceğimizi unutmamalıyız. Gönül insanlarının oluşturduğu ilçemizdeki bu etkinliklerin birlik ve beraberlik içinde hayırlı olmasını diliyorum.”

KENDİMİZE ÖZ DEĞERLERİMİZİ YİTİRMEMELİYİZ

KAS-DER Genel Başkanı Latif Çilingiroğlu ise organizasyon önemine değinerek “ Bu muhteşem festival büyük önem taşıyor. Çünkü her insan kendi memleketini kendi kültürünü bilmelidir. Bu anlamda her dernek üzerine düşeni yapmalı ve düzenlediği etkinlerle topluma önemli katkılarda bulunmalıdır” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yapılan plaket takdiminin ardından Başkan Çağırıcı ve beraberindekiler il derneklerinin kurduğu standları ziyaret etti. Her yöre özgün ürünleri inceleyen ve verilen yöresel yemeklerin tadına bakan Çağırıcı, hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.