Bağımlılıklarla mücadele için el ele verelim...

Bu yıl “İyi ki Yeşilay var!” konseptiyle 1-7 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek Yeşilay Haftası’nda Türkiye çapında etkinlikler düzenlenecek.

Bağımlılıklarla mücadele için el ele verelim...

Bu yıl “İyi ki Yeşilay var!” konseptiyle 1-7 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek Yeşilay Haftası’nda Türkiye çapında etkinlikler düzenlenecek.

Bağımlılıklarla mücadele için el ele verelim...
23 Şubat 2016 - 18:26 - Güncelleme: 24 Şubat 2016 - 17:06
Reklam

Bu yıl “İyi ki Yeşilay var!” konseptiyle 1-7 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek Yeşilay Haftası’nda Türkiye çapında etkinlikler düzenlenecek. Yeşilay’ın 96. kuruluş yıldönümünün de kutlanacağı haftada, yüzbinlerce gönüllü harekete geçecek ve Türkiye’nin dört bir yanında yapılan etkinliklerde çocuk, genç, yaşlı demeden herkes hem bilgilenecek hem de doyasıya eğlenecek.

Yeşilay Haftası, bağımlılıklardan uzak, sağlıklı bir yaşama dikkat çekmek üzere 1-7 Mart tarihleri arasında “İyi ki Yeşilay var!” konseptiyle çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Toplum ve gençlikle buluşmayı ve kucaklaşmayı, onları her türlü zararlı alışkanlıklardan korumayı ve kurtarmayı hedefleyen projelere imza atan Yeşilay, Yeşilay Haftası’nda otoriteleri ve toplumu bir kez daha harekete geçiriyor.

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, Sepetçiler Kasrı’nda düzenlenen basın toplantısında Yeşilay’ın hedefleri ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. “Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutladığımız Yeşilay Haftasını da vesile kılarak halkımızın bağımlılık konusunda farkındalık düzeyini arttırmak için ülke çapında faaliyetler gerçekleştiriyoruz.” diyen Prof. Öztürk konuşmasına şu şekilde devam etti: “Gönüllülük ve dayanışmaya dikkat çekmek amacıyla bu yıl Yeşilay Haftası’na, “Yeşilay Dayanışma Haftası” diyerek, yüzbinlerce gönüllümüzle bağımlılıkla ve zararlı alışkanlıklarla mücadele için toplumu harekete geçirmeyi amaçlıyoruz” dedi. Bu yıl Yeşilay’ın 96. kuruluş yıldönümünün de kutlanacağını söyleyen Prof. Öztürk, Yeşilay Haftası münasebetiyle zararlı alışkanlıklara ve bunların yayılmasına engel olmak için hep birlikte el ele vererek, bağımlılıklarla mücadele çağrısında bulundu.

Bağımlılar YEDAM’la hayata dönüyor!
Milli Eğitim Bakanlığıyla birlikte Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) kapsamında 28 bin rehber öğretmeni vasıtasıyla 20 milyon öğrenciye yaşlarına uygun içeriklerle birebir eğitim vermeye başladıklarını söyleyen Prof. Öztürk sözlerine şu şekilde devam etti: “Koruyucu ve önleyici çalışmalarımıza rehabilitasyon ve danışmanlığı da ekleyerek Yeşilay Danışmanlık Merkezi’ni (YEDAM) hayata geçirdik. Bağımlılara, bağımlılık riski taşıyanlara ve yakınlarına yüz yüze ve 444 79 75 danışma hattıyla danışmanlık ve rehabilitasyon hizmeti vermeye başlayan YEDAM’da uzman psikologlar ve sosyal hizmet uzmanları görev yapıyor. YEDAM kapsamında ayrıca İŞKUR, Mesleki Yeterlilik Kurumu arasında yaptığımız işbirlikleri çerçevesinde tedavisi bitmiş bireylere mesleki eğitim verme ve işe yerleştirme çalışmaları da yapılacak.”

Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi düzenleniyor
Son yıllarda Yeşilay’ın tütün, alkol ve uyuşturucu madde bağımlılığı alanında uluslararası bilimsel toplantılara ev sahipliği yaptığını belirten Prof. Öztürk; “3-4 Mayıs 2016 tarihlerinde Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresine ev sahipliği yaparak konunun uzmanlarını İstanbul’da bir araya getireceğiz.” dedi. 

Yeşilay Haftası’nda tüm Türkiye “İyi ki Yeşilay var” diyor
Yeşilay bir asra yakın zamandır bağımlılıklarla mücadele ediyor. Bu yıl da Yeşilay haftası da kamuoyunda farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum