Bahçelievler Belediyesi, atıkların yeniden ekonomiye kazandırılması için başlattığı çalışmaları meyvesini vermeye başladı. 'Sürdürülebilir Çevre' ve Daha Yaşanabilir bir Bahçelievler" sloganıyla kolları sıvayan Bahçelievler Belediyesi, kullanılmayan veya tarihi geçmiş ilaçları toplamak için özel bir projeyi hayata geçirdi. Çalışma ile ilçedeki gönüllü eczanelere 'Atık İlaç Toplama Kutuları' konuldu. Projenin başladığı 7 Nisan 2021 yılında bu yana tam bir yılda 5.5 ton ilaç toplandı. Bu kapasite ile Bahçelievler Belediyesi, atıkların yeniden ekonomiye kazandırılmasında önemli bir başarıyı yakalamış oldu. Proje sayesinde atıklar katma değerli ürün olarak yeniden ekonomiye kazandırılırken hem de insan sağlığı ve çevre açısından birçok girdi sağlandı.
ECZANELER BİRER TOPLAMA ALANINA DÖNÜŞTÜ
'Katılımcı Yerel Yönetim' anlayışını her alanda hissettiren Bahçelievler Belediyesi, atıkların toplanmasında ilçe esnafı ile işbirliği giderek katılımcı bir atık toplama projesini gerçekleştirdi. İlçe genelindeki 90 gönüllü eczaneye 'Atık İlaç Toplama Kutuları' entegre edildi.
Tüm ilçe kapsayıcı bir ilaç toplama alanına dönüştü. Bu sayede tarihi geçmiş veya kullanılmayan atıl ilaçlar bu kutularda toplandı. Projeyle kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşumunun önlenmesi, atığın yeniden kullanımı, geri dönüşümü, geri kazanımı (enerji geri kazanımı) dahil birçok katkı sağlandı.
ELEKTRİK ÜRETİMİNE 1950 KW KATKI, 210 M³ DOĞALGAZ TASARRUF
Atık ilaçların evsel atıklara karışarak doğayı ve atmosferi kirletmesi engellenirken, özellikle atıkların bertaraf tesislerinde yakılmasıyla enerjiye dönüştü. Proje ile elektrik üretimine 1950 KW katkı gerçekleşirken, 210 M³ doğalgaz yine bu çalışmayla ekonomiye kazandırıldı. Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, "Projemize katkı sağlayan komşularımıza ve eczanelerimize teşekkür ediyoruz. ‘Birlikte’ üretmeye, ‘Birlikte’ tasarruf etmeye ve yeniden ‘Birlikte’ dönüştürmeye devam edeceğiz" dedi.
Bahçelievler’de 1 yılda 5.5 ton atık ilaç toplandı
Bahçelievler Belediyesi, ‘Atık İlaç Toplama Projesi’nde, çalışmanın başladığı günden bugüne kadar geçen bir yıllık süre içinde tam ‘5.5 Ton Atık ilaç’ toplamayı başardı. Proje hem çevresel hem de ekonomik kazanç sağlandı. Zararlı kimyasalların çevreyi kirletmesi engellenirken çalışma ile elektrik üretimine 1950 KW katkı sağlandı.
24 Nisan 2022 - 17:01
YORUMLAR