Bahçelievler'in tarihi, gün yüzüne çıktı…

Bahçelievler ilçesinin tarihini gün yüzüne çıkaran 232 sayfalık “Dünden Bugüne Bahçelievler” ansiklopedisi çıktı.

Bahçelievler'in tarihi, gün yüzüne çıktı…

Bahçelievler ilçesinin tarihini gün yüzüne çıkaran 232 sayfalık “Dünden Bugüne Bahçelievler” ansiklopedisi çıktı.

Bahçelievler'in tarihi, gün yüzüne çıktı…
16 Ağustos 2013 - 16:00
Reklam

10 yıldır bölgede yerel gazetecilik örneği gösteren, Gazete365’in imtiyaz sahibi, araştırmacı gazeteci Bayram Kırtaş’ın, 10 yıldan beri yuruttuğu çalışmalar sonucunda tamamlanan, Bahçelievler Belediyesi’nin basımını ustlendiği “Dunden Bugune Bahçelievler Ansiklopedisi" ilçe halkıyla buluşmaya hazır.

1950 yıllarına kadar tarım alanı ve çiftlik, 1966 yıllarına kadar köy, 1992 yıllarına kadar da belde olan Bahçelievler ilçesinin 1992 yılında Bakırköy’den ayrılıp ilçe oluşundan bugune kadar birçok konun yer aldığı eserde; Bölgede, çiftçilik, hayvancılık ve avcılık yapıldığı dönemlerden, köy ve belde dönemlerinden çarpıcı bilgi ve fotoğraflar, Bahçelievler’in ilçe oluşu ve bugunku durumunu anlatan ilginç bilgi ve fotoğraflar yer almakta.

Bakırköy’den ayrılıp, 20. yılını tamamlayan Bahçelievler ilçesinin bugune kadar yazılmayan tarihi önemli bir eksikti diyen Bayram Kırtaş, “İlçeye göç edenlerin ve öğrencilerin yaşadığı kentin tarihini hiçbir yerde bulamadıklarına şahit olduk. Bölgede yayın yapan Gazete365 çalışanları olarak bölgenin tarihini araştırmayı kendimize görev uslendik. 10 yıllık çalışmamızın sonunda da bunu başardık. Aylarca, Osmanlı Arşivinde çalışmalar yaptık. Akademik bilgi ve belgelerin yanı sıra, Yenibosna va Kocasinan’a Bulgaristan, Yunanistan ve Yugoslavya’dan gelen ilk muhacirleri bulup, göruştuk. Kocasinan ve Yenibosna’nın köy olduğu dönemlerde muhtarlık yapmış, daha sonra, Belde olduğunda, Belde Belediye Başkanlığı yapan yaşayan kişilerle, yaşamayanların yakınlarıyla göruştuk. Bu bilirkişilerden de yararlandığımız bilgi ve fotoğraflarla ilçemizin tarihini ortaya çıkarmış olduk." dedi.

Bugunden itibaren artık ilçemizin kurum ve kuruluşlarında Bahçelievler ilçesinin tarihini ve bugunku konumunu anlatan bir eser görebileceksiniz diyen Kırtaş, “Bu dev eserin oluşmasında beraber çalıştığımız arkadaşlarıma, kaynak desteği veren ilçe halkına teşekkur ediyorum. Tabii en önemlisi eserin basılıp, ilçe halkına ulaşmasını sağlayan İlçe Belediye Başkanımız Sayın Osman Develioğlu’na şukranlarımı sunuyorum" dedi.

Bahçelievler halkına buyuk ışık tutacak bu eseri ilçemize kazandırmanın mutluğunu yaşıyoruz diyen Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, “Bahçelievler’in gerçek kimliğini ciddi şekilde ortaya koyacak olan “Dunden Bugune Bahçelievler Ansiklopedisi", ilçe hakkında bugune kadar bilinen pek çok bilgiden daha çok, bilinmeyenleri gunışığına çıkaracak." dedi.

.............................................................................................


BU GÜNE KADAR YAZILMAYAN TARİH YAZILIYOR
- Osmanlı Arşivi’nin yanı sıra bölgeye Bulgaristan, Yunanistan ve Yugoslavya’dan gelen ilk muhacirlerle göruşen Gazete 365 elde ettiği bilgi ve fotoğraflı bir eserde topluyor. Duyarlı bölge halkı, evinde ve iş yerinde buyuklerin zamanında elde ettikleri bilgi ve fotoğrafları eserde yer alması için Gazete 365 ile paylaşıyor.

SIRA BAĞCILAR, GÜNGÖREN VE BAKIRKÖY’DE
- Bahçelievler, Bağcılar, Gungören ve Bakırköy ilçelerinin bugune kadar yazılmayan tarihini, buyuk bir titizlikle araştıran Gazete365, ilk eseri Bahçelievler için hazırladı. Bahçelievler halkının gösterdiği buyuk ilgiyi diğer ilçelerden de bekleyen Gazete365 çalışmaları hırlandırdı. Bağcılar, Gungören ve Bakırköy ilçelerinin tarihinin yazılmasına katkı sağlamak istiyorsanız siz de tarihi bilgi ve fotoğraflarınızı Gazete 365 ile paylaşın. Bu gune kadar yazılmayan tarihin yazılmasında sizinde bir tuğlanız bulunsun...


İrtibat için; Gazete 365’e 0 212 442 24 24 telefon numarasından ve
[email protected] mail adresinden ulaşabilirsiniz.