Bahçelievler Kadın Meclisi şiddete hayır dedi…

Bahçelievler Kent Konseyi Kadın Meclisi üyesi kadınlar “şiddete hayır” demek için yürüdü.

Bahçelievler Kadın Meclisi şiddete hayır dedi…

Bahçelievler Kent Konseyi Kadın Meclisi üyesi kadınlar “şiddete hayır” demek için yürüdü.

Bahçelievler Kadın Meclisi şiddete hayır dedi…
25 Kasım 2014 - 14:36
Reklam

Bahçelievler Kent Konseyi Kadın Meclisi uyesi kadınlar, kadına karşı her turlu şiddeti kınamak ve çocuk gelinler sorununa kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla “kadına karşı şiddete hayır" yuruyuşu duzenledi.

Bahçelievler İstanbulevleri’ndeki Kadın Meclisi merkezinde toplanan kadınlar, Bahçelievler Belediye Başkanlığı’na kadar yurudu. Ellerinde şiddeti kınayan pankartlarla yuruyen kadınlardan bir kısmı erkek kıyafetleri, bir kısmı da şiddet gören kadınları temsili olarak canlandırdı.

Bahçelievler Belediye Başkanlığı’na kadar yuruyen kadınları Necip Fazıl Kısakurek Kultur Merkezi’nde Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu karşıladı.

ATV’de yayınlanan “Zahide ile Yetiş Hayata" programının başarılı sunucusu Zahide Yetiş kadına şiddete duyarsız kalmadı. Kadına uygulanan şiddete karşı yayınlarıyla beğeni toplayan Zahide Yetiş Bahçelievler Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin duzenlediği “Kadına Şiddete Hayır" yuruyuşune katıldı. Erkek kılığına girerek kadın bedenine uygulanan şiddeti protesto eden Zahide Yetiş’e Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu tarafından teşekkur plaketi verildi.

Gunun anlamına dair bir konuşma yapan Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, “Kadına şiddeti 1 gun değil, 365 gun hayır diyoruz. Osman Develioğlu, "Bir kadına başta içerisinde bulunduğu aile fertleri önem göstermeli. Aile önem gösterirse, çevre de önem gösterir. Kadın birçok konuda arka planda durur gibi gözukur ama en önde olan bir varlıktır. Bizim coğrafyamızda ve ulkemizde bir atasözu vardır; 'Yuvayı dişi kuş yapar' diye. Bu sözden de anlaşıldığı uzere kadınımız Anadolu toprağında hep ön planda olmuştur. Yönetici olmuştur" dedi.

Bahçelievler Kent Konseyi Kadın Meclisi uyesi kadınlar “şiddete hayır" demek için yurudu.