Bahçelievler şehidi böyle uğurladı

Türkiye’nin dört bir yanına ardı ardına düşen şehit ateşi Bahçelievler’e de düştü. Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde terör örgütü PKK tarafından şehit edilen Er Osman Yıldız’ı son yolculuğuna binler, tekbirlerle uğurladı.

Bahçelievler şehidi böyle uğurladı

Türkiye’nin dört bir yanına ardı ardına düşen şehit ateşi Bahçelievler’e de düştü. Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde terör örgütü PKK tarafından şehit edilen Er Osman Yıldız’ı son yolculuğuna binler, tekbirlerle uğurladı.

Bahçelievler şehidi böyle uğurladı
04 Eylül 2012 - 10:17
Reklam

Hain saldırı sonucu şehit edilen Gümüşhane doğumlu Er Osman Yıldız Bahçelievler Soğanlı Mahallesi Yıldırım Sokak’ta anne Zeynep, baba Zafer Yıldız, kardeşi ve babaannesiyle yaşıyordu.

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde düzenlenen devlet törenin ardından İstanbul Askeri Hava Alanında Şehit Er Osman Yıldız’ı annesi, babası, kardeşi, arkadaşları, akrabaları, bazı siyasi parti temsilcileri ve kalabalık bir gurup karşıladı.

Konvoy eşliğinde Soğanlı Mahallesi Yıldırım Sokak’ta bulunan evine son kez getirilen Şehit Osman Yıldız’ı Bahçelievlerli binler karşıladı. Şehit Osman Yıldız, helallik aldıktan sonra cenaze namazı için Ataköy 5. Kısım Cami’e götürüldü. Şehit evinin önünde toplanan binler tekbir getirerek ve PKK terör ölgünü lanetleyerek Ataköy’e şehidine yürüdü. Şehidine sahip çıkan Bahçelievlerliler cenaze törenin ardından PKK terör örgütüne protestosunu sürdürdü.

Şehit Osman Yıldız için Ataköy Camii’nde düzenlenen törene şehidin ailesi, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, MHP Milletevekili Celal Adan, CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi, CHP Milletvekili Süleyman Çelebi, CHP Milletvekili Mevlid Aslanoğlu, Bahçelievler Kaymakamı Şevket Cinbir, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Hakan Bahadır, Ak Parti Bakırköy İlçe Başkanı Mahmut Gürcan, CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Rıza Akpolat, CHP Bağcılar İlçe Başkanı İsmail Kelbant, MHP il ve ilçe yöneticileri, Saadet Partisi Bahçelievler İlçe Başkanı Abdullah Akçay, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören öncesinde şehidin kuzenleri ve arkadaşları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Törende Türk Bayrağı taşıyan bir grup, namazın ardından "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "Kahrolsun PKK" sloganları attı. 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, tabudun başında acılı baba Zafer Yıldız’la konuşarak teselli etti. Şehidin annesi Zeynep ve kız Kardeşi Aylin Yıldız ise yakınlarının desteğiyle güçlükle ayakta durabildi. Cenaze töreni sırasında fenalık geçiren vatandaşlara sağlık ekipleri müdahale etti.

Ayakta durmakta zorluk çeken, bir kız bir de erkek annesi Zeynep Yıldız, “İnanamıyorum, oğlumun bayraklarını astılar. İki hafta önce sesini duydum. ‘İyiyim anne, beni merak etme’ dedi. Ben ona bebeğim, diyordum. O, ben bebek değilim, delikanlı oldum, diyordu. Benim bir tane oğlum vardı, onu da aldılar benden. Benim oğlum aslan gibi askere gitti. Vatan sağ olsun, demiyorum. Onlar orada herkesi koruyor, onların kızlarını, karılarını da koruyor. Askerlerimize sahip çıkmıyorlar.” dedi.

Taziyeleri kabul eden baba Zafer Yıldız, “Vatan ve milletimiz için bir tane değil, bin tane oğul feda olsun. Lanet olsun PKK’ya, lanet olsun onun arkasındakilere.” dedi.

Gözyaşları dinmeyen, ayakta zor duran babaanne Hüsniye Yıldız, “Elleri kolları kırılsın, Allah onları süründürsün. Yavrumuzu aldılar. Biz yandık, onlar da yansın.” dedi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin soruları yanıtsız bırakırken, çevik kuvvet polisi yoğun güvenlik önlemi aldı. Şehit Er Osman Yıldız’ın naaşı ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından top arabasına konuldu. Cenaze düzenlenen askeri törenin ardından cenaze aracına konularak toprağa verileceği Edirnekapı Şehitliği’ne götürüldü.