CHP’nin 89. Yıldönümü…

CHP İstanbul İl Örgütü, CHP’nin 89. Yıldönümünde Taksim’deki Cumhuriyet Anıtı’na çelenk koydu ve basın açıklaması yaptı.

CHP’nin 89. Yıldönümü…

CHP İstanbul İl Örgütü, CHP’nin 89. Yıldönümünde Taksim’deki Cumhuriyet Anıtı’na çelenk koydu ve basın açıklaması yaptı.

CHP’nin 89. Yıldönümü…
10 Eylül 2012 - 12:41
Reklam

Taksim’deki Cumhuriyet Anıtı önüne gelen CHP’liler, “CHP bir çınardır. Partimizin 89. yılı kutlu olsun” yazılı pankart açtı. Taksim’deki törene CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP İstanbul Milletvekili Sedef Küçük, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları, İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili, CHP İstanbul Gençlik Kolu Yönetimi, üyeleri ve partililer katıldı.

Anıta çelenk konulmasının ardından CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı basın açıklaması yaptı. Salıcı, CHP’nin 89. kuruluş yıldönümü için daha geniş katılımlı ve şenlik havasında başka bir kutlama etkinliği planladıklarını ancak Afyon’daki patlamada 25 askerin şehit düşmesinin ardından parti olarak kutlama etkinliklerini çelenk koyma töreniyle sınırladıklarını söyledi. 9 Eylül’ün dünya tarihinde eşine sık rastlanmayan bir kurtuluşun ve bir kuruluşun yıldönümü olduğuna dikkat çeken Salıcı, “Yıllar süren savaşlarla yorulmuş, tükenmiş, işgale uğramış, aşağılanmaya çalışılmış bir ulusun, yeniden ayağa kalkışının yıldönümü bugün. 9 Eylül 1922’de İzmir’de, Hükümet Konağı ve Kadifekale’ye dikilen bayrak, bu topraklar üzerinde bir takım hevesler besleyenlere verilmiş en büyük yanıttır. Bu vesileyle, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı şehitlerini ve gazilerini bir kez daha saygı, sevgi ve şükranla anıyor, buradan güzel İzmir’e ve İzmirlilere selamlarımı iletiyorum” dedi.

‘CHP ÇAĞDAŞ TÜRKİYE’DİR’

9 Eylül’ün aynı zamanda Türkiye’nin kurtuluşunu sağlayan kadroların, Cumhuriyet Halk Partisi’ni kuruşunun da yıldönümü olduğunu kaydeden Salıcı, “9 Eylül 1923’te Halk Fırkası ismiyle kurulan partimiz, Cumhuriyetin ilanından 1 yıl sonra 1924’te Cumhuriyet Halk Fırkası, 1935’te ise bugünkü ismini Cumhuriyet Halk Partisi adını aldı. Cumhuriyet Halk Partisi, kurtuluştur. Cumhuriyet Halk Partisi, kuruluştur. Cumhuriyet Halk Partisi, çağdaş Türkiye’dir. Bu ülkenin her karışında, her kurumunda, her binasında, Cumhuriyet Halk Partisi’nin harcı, tuğlası, emeği vardır. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin çimentosudur. Cumhuriyet Halk Partisi; devrim demektir, demokrasi demektir, tam bağımsızlık demektir, eğitim demektir, gelişim demektir, çağdaşlık demektir. Yollar demektir Cumhuriyet Halk Partisi; köprüler, barajlar, hastaneler, okullar, fabrikalar, kütüphaneler, tiyatrolar, kısacası bugün sata sata bitirilemeyen ne varsa, Cumhuriyet Halk Partisi’nin emeği demektir” diye konuştu.

‘MUTLU BİR TÜRKİYE İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ’

CHP’nin Türkiye’ye demokrasiyi, çok partili sistemi getiren parti olduğunu vurgulayan Salıcı,

“Biz; Türkiye’yi başı dik, onurlu bir ülke olarak dünyayla kucaklaştıracak hangi yenilik varsa, onu ilk uygulayan partiyiz. Ama biz aynı zamanda; kurtuluşunu ve kuruluşunu sağladığımız ülkemizin aydınlık geleceği için üyelerinin bedeller ödediği, hapishanelere tıkıldığı, işkenceden geçirildiği, öldürüldüğü, darbelerle sesinin kısılmaya çalışıldığı bir partiyiz. Tarihinden ve devrimciliğinden kopmadan, 89 yıldır bu ülkenin refahı, huzuru, barışı, kalkınması için, kısacası ‘mutlu bir Türkiye’ için 89 yıl önce olduğu gibi bugün de aynı kararlılıkla mücadele eden bir partiyiz” dedi.

Salıcı açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Halkın tercihlerine saygı duyan, çok partili yaşama geçişimizden bugüne kısa dönemler dışında ülke yönetiminde olmasak da bir arada durabilen, ilk günkü heyecanımızı benliğinde hisseden bir partiyiz. Karanlık günlerden geçiyoruz. Cumhuriyetin kazanımlarının bir bir aşındırıldığı, yokluk içinde, bin bir emekle yaratılan kurumlarının, kuruluşlarının yok pahasına satıldığı, demokrasinin seçilmiş bir iktidar eliyle neredeyse askıya alındığı, hakkın hukukun çiğnendiği, tüm ülkenin sonu belli olmayan maceralara sürüklendiği bir süreçten geçiyoruz. Ancak buradan tüm halkımıza seslenmek, bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Karamsar olmayın, yılmayın, sinmeyin, korkmayın. Çünkü bu ülkede Cumhuriyet Halk Partisi var. Cumhuriyet Halk Partisi varsa, umut da var demektir. Ülkesinin, kendisinin, çocuklarının geleceğinden endişe duyan tüm yurttaşlarımızı Cumhuriyet Halk Partisi’ne, 89 yıllık bu ulu çınarın gölgesine davet ediyorum. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyet Halk Partisi’ni kuran, 89 yıl boyunca bu ulu çınarın tertemiz soluğuyla bu ülke için emek veren, tüm Genel Başkanlarımıza, tüm yöneticilerimize, tüm partililerimize ve bütün yurttaşlarımıza saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum.”