CHP protesto etti

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütleri, devlet törenlerinde siyasi partilerin çelenk koymasına izin verilmemesini protesto etti.

CHP protesto etti

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütleri, devlet törenlerinde siyasi partilerin çelenk koymasına izin verilmemesini protesto etti.

CHP protesto etti
30 Ağustos 2012 - 12:28
Reklam

Gazete365’in yayın bölgesi olan Bahçelievler, Güngören, Bağcılar ve Bakırköy ilçe örgütleri devlet törenin ardından, Atatürk anıtına çelenk koydu. Devlet törenlerinde siyasi partilerin çelenk koymamasını protesto eden CHP ilçe örgütleri Atatürk anıtına çelenk koyarak başlattıkları 30 Ağustos Zafer bayramı törenini fener alayı ile sürdürdü.

CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Rıza Akpolat önderliğinde belediye bahçesindeki Atatürk anıtına çelenk koyan ilçe örgütü saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nı okudu.

Ardından basın açıklaması yapan CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Rıza Akpolat, “AKP hükümeti Atatürk anıtına çelenk koymamıza bile müsaade etmiyor. Bugün kutlamakta olduğumuz bayram, ülkemizin kurtuluşuyla sonuçlanmış büyük bir zafer bayramıdır. Bu zafer 20. yüzyılda emperyalizme karşı kazanılan ilk büyük zaferdir. Sömürgeciler ve onun yerli işbirlikçileri yenilmiştir. Cumhuriyetin kurulmasıyla elde edilen bütün kazanımlar, bugün ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır. AKP hükümeti kendi ulusal çıkarlarını değil, başkalarının çıkarlarına hizmet etmektedir. 2002 yılından beri iktidar olan AKP hükümeti ülkemizin en önemli ulusal bayramlarımızı kutlamamıza bile izin vermiyor. Bu anlayışa karşı alanlarda olmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak dün olduğu gibi bugün de Cumhuriyet’in bütün değerlerine yapılan saldırılara, bu değerleri yıpratmaya yönelik bütün girişimlere müsaade etmeyeceğimize hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu yolda, sonuna kadar sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Bu vesile ile tüm ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyoruz.” dedi.