Türkiye’nin teknoloji ve gelecek konulu ilk bilim kurgu romanı Dijital Kıyamet 2038, elektronik bir yıkımı sayfalarına taşıyor. Gençlerin özellikle Playstation sevenlerin büyük bir keyifle okuyacağı Dijital Kıyamet, farklı konusu, yalın dili ve aksiyonu hiç eksik olmayan macera dolu satırlarıyla okuyucuyu soluksuz bir serüvene çıkarıyor.
Bilgisayarın ilk icat edilişinden, Kuantum bilgisayarların dünyaya nasıl hükmettiğine, nilüfer çiçeği kolonilerinde yaşamak zorunda kalan insanların yeni hayat kalıntıları peşindeki arayışlarına, elektronik çöplüklerden, 2038 yılında yaşanacak en büyük elektronik yıkıma kadar pek çok konu, Türk okuyucusuna yeni ufuklar açacak. Film senaryosu tadındaki kitap, Türkiye’nin teknoloji ve gelecek konulu ilk bilim kurgu romanı olmasıyla da dikkat çekiyor. Dan Brown gibi yabancı yazarlardan sıkça okuduğumuz bilim kurguyu tadını bu kez yerli bir yazardan kaleminden okuyacaksınız.
İnsanoğlu, geçmişin mistik ve puslu diyarında, senelerce günışığı görmemiş bir düşüncenin sisli camlara çizdiği kirli oyunlarını bozabilecek mi?2028 yılında yaşanan 3. Dünya savaşı sonrası, güneş yakıcı sıcaklığını kirli bedenlerden çekerken, zalim yüzünü gösteren karbon fırtınaları insanoğlunu nasıl bir geleceğe sürükleyecek. Nilüfer Yaprağı kolonileri kime hizmet ediyor? Kötü karakter Kartal, ödünç hayatların, kayalıklarda parçalanan değersiz bedenlerini gözlerinde defnettikten sonra buz gibi sularda boğulan düşleri yeniden diriltebilecek mi?
İşte bütün bu soruların cevabı kitabın satır aralarında saklı. Aksiyona, maceraya ve bilim kurguya bayılanların bir solukta okuyacağı kitap, Mykitap’tan Nisan’da çıkıyor. Kitap okumaktan çok, bilgisayar ve oyun bağımlısı gençleri hedef kitle olarak seçen kitabın yazarı Adem Eyüpoğlu, kitap kapağını da DVD ve film afişi tarzında hazırladı.