Has Parti Bağcılar'dan partililere iftar

Halkın Sesi Partisi Bağcılar İlçe Teşkilatı ilçe binasında düzenlediği iftar programıyla partililerle bir araya geldi.

Has Parti Bağcılar'dan partililere iftar

Halkın Sesi Partisi Bağcılar İlçe Teşkilatı ilçe binasında düzenlediği iftar programıyla partililerle bir araya geldi.

Has Parti Bağcılar'dan partililere iftar
07 Ağustos 2012 - 13:37
Reklam

Has Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Erdoğan ve Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Abdullah Arar’ın katıldığı programın açılış konuşmasını Bağcılar İlçe Başkanı Ali Bozkurt yaptı. Program, iftar yemeği ardından çaylarla sohbet eşliğinde teravih namazı vaktine kadar devam etti. Erol Erdoğan ve Abdullah Arar ülke gündemi ve teşkilat hakkındaki son gelişmeler hakkındaki soruları yanıtladı.

GEÇEN SENE SOMALİ BU SENE ARAKAN

Erol Erdoğan, “Geçen sene Somali için bir çok sivil toplum kuruluşu, biz dahil diğer siyasi partiler, dernekler, belediyeler ve devlet nezdinde yardımlar ulaştırmaya çalıştık. Millet olarak hassasiyetlerimiz var, dünyanın neresinde olursa olsun mazluma yardım etmek istiyoruz. Son zamanlarda ise Myanmar'dan dini ve etnik nedenlerle dışlanan Arakan Müslümanları, Myanmar-Bangladeş arasında hayatta kalma mücadelesi veriyorlar. Bu senede vahşice katledilen binlerce insana üzülüyoruz, yine yardım ulaştırmaya çalışıyoruz. Fakat yardımlar geçici bir süre için önemli ama sorunların kalıcı olarak çözülmesi gerekir. Ve ne yazıktır ki, her sene dünyanın neresinden konuşursak konuşalım; açlığa, katliama ve zulme maruz kalanlar hep Müslümanlar oluyor. Bu nedenle daha güçlü bir Türkiye, sadece bu bölge için değil, tüm İslam alemi ve insanlık için gereklidir.”

SÖZÜMÜZÜN GÜCÜNÜN VE TESİRİNİN KANITIDIR

AK Parti ile HAS Parti’nin birleşme haberleriyle ilgili soruları da cevaplayan Erol Erdoğan “Bu konuda sizler ne biliyorsanız bizlerde aynısını biliyoruz. Konu ile alakalı açıklamalara cevaben, sürecin başından beri takip edenler bilir, akıllara takılan tüm sorulara Sayın Genel Başkanımız Numan Kurtulmuş cevap vermiştir. Bu süreç tamamen şeffaf başlamış ve hala şeffaf devam eden bir süreçtir. Tabi ki, yüzde 50 oy almış bir iktidar partisi tarafından takdir edilmek ve davet almak yüzde 0,08 oy almış bir parti açısından çok önemli ve sevindiricidir. Bu bizim sözümüzün gücünün ve tesirinin kanıtıdır. Bugün geleceğin başbakanı olarak herkesin dilinde olan genel başkanımıza dün nasılsa bugün de inanıyoruz. Onun vereceği kararlar her koşulda ülke menfaatine olacaktır, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ayrıca alınacak bütün kararlar genel idare kurulunda tamamen demokratik ve objektif olarak alınacaktır. Genel başkanımız demokrasi özümsemiş biridir. Kurul hangi kararı alırsa alsın, şimdiye kadar ki gözlemlerimle söylüyorum, hepsine saygı duymuş ve uygulamıştır. Mesele makam ve mevki meselesi değildir. Ak Parti yalnızca kurumsal birleşmeyi Has Parti ile yapacağını ifade etmiştir. Üstelik Ak Parti hem illerde hem ilçelerde kongrelerini tamamlamıştır. Bizler, ‘’bize ne olacak’’ düşüncesinde olsaydık böyle birleşmeye tamamen olumsuz bakardık. Bizim için koltuklar değil, fikirler önemlidir. Bu birleşme teklifi genel başkanımızın kaşına gözüne vurulduklarından değil, Has Partinin sözünün gücündendir. Biz genel başkanımıza inanıyoruz ve onun yanında siyaset yapmaya devam edeceğiz, yine inandığımız şeyleri söyleyecek ve ülkemizin daha güzel yönetilmesi için çalışacağız.