İşçiler zammı kaptı

Bahçelievler Belediyesi'nde çalışan 178 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesinde taraflar anlaştı, imzalar atıldı.

İşçiler zammı kaptı

Bahçelievler Belediyesi'nde çalışan 178 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesinde taraflar anlaştı, imzalar atıldı.

İşçiler zammı kaptı
11 Eylül 2012 - 11:17
Reklam

Bahçelievler Belediyesi ve Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş Sendikası 4 Nolu Şube arasında 2012-2013 yılı toplu iş sözleşmesinde anlaşmaya varıldı.1 Mart 2014 tarihine kadar geçerli olacak anlaşma gereği ilk yıl işçi maaşlarına %11 zam uygulanacak. İkinci yıl ise enflasyon oranında zamma tabi tutulacak işçilere, yeni sözleşmenin gecikmesinden doğan ücret farkları da ödenecek.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü bahçesinde yapılan ve öncesinde yemek verilen imza törenine Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ile Başkan Yardımcıları Hüseyin Karasu, Yakup Dalkılıç, Mevlit Uyan, İsmail Hakkı Özhan, Hikmet Tekiroğlu, Zeynel Yıldırım ve Metin Alıcı, Hizmet-İş Sendikası Marmara Bölge Başkanı Mustafa Taştekin, Hizmet-İş Sendikası İstanbul 4 No'lu Şube Başkanı Reşat Kaya ve işçiler katıldı.

GECİKEN ÜCRET FARKLARI ÖDENECEK

Toplu iş sözleşmesinin geç imzalanmasından dolayı geciken ücret farkların en kısa sürede temin edileceğini söyleyen Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ise, "Ben hiçbir zaman 'Alın teri kurumadan işçinin hakkı ödenir' mantığını rafa kaldırmadım. Bu geçen süreçte bazı aksiliklerden dolayı sözleşmenin imzalanması uzadı. İşlemler ne kadar zamanda tamamlanıyorsa, eğer yarınsa hemen yarın farkları ödemeye hazırız. Arkadaşlarımızı daha fazla bekletmeden gereği yapılacaktır" şeklinde konuştu.

BİZ BİR AİLEYİZ

Yaklaşık 8,5 yıl önce göreve geldik ve sizlerle o zaman çalışmaya başladık" diyen Develioğlu "Hayat çok hızlı bir şekilde akıp gidiyor. Böyle bir hayatta önemli olan birbirimizi kırmamak ve birlik olmaktır. Yunus Emre'nin şöyle bir sözü var; 'Ana rahminden çıktım pazara, bir kefen aldım girdim mezara.' Yani hayatı bu kadar kısa görüyor. Biz de bundan örnek alarak birbirimize olan sevgimizi ve saygımızı yerine getirmeliyiz. Ben tüm çalışanları kardeşim olarak görüyorum. Ben şu an bir belediye başkanıyım, siz de bulunduğunuz konumdasınız. Bu durumun tam terside olabilirdi. Önemli olan insan olduğumuzu unutmamak ve birbirimizi üzmemek. Yaptığımız işleri birlikte ve iyi yapmalıyız. Ben tek başıma her şeyi yapamam. Birlikten güç doğar ve biz beraberce Bahçelievler'i yükselteceğiz." dedi.

İSTANBUL'DA ÖNEMLİ ADIMLAR ATIYORUZ

Hizmet-İş Sendikası Marmara Bölge Başkanı Mustafa Taştekin de sendika olarak toplu iş sözleşmeleri konusunda yaptıkları çalışmaları titizlikle yürüttüklerini dile getirdi. İstanbul’da 17 bin 100 üyeleri olduğunu belirten Taştekin, "İstanbul'da 19 ilçede toplu iş sözleşmesi yapıyoruz. Yakın zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile de anlaştığımızda toplu iş sözleşmesi konusundaki yetkilerin önemli bir bölümünü elde edeceğiz. Bugün burada imzaladığımız başarılı sözleşme sonucunda doğan ücret farkları da en kısa zamanda ödenecek" dedi.

AZMETTİK VE İSTEDİĞİMİZ RAKAMA ULAŞTIK

Açılış konuşmasını yapan Hizmet-İş Sendikası İstanbul 4 No'lu Şube Başkanı Reşat Kaya, iş sözleşmesinin gecikme nedenlerine değindi. İmza aşamasına kadar belirli bir süreç olduğunu kaydeden Kaya, "Sözleşmenin süresini biraz aştık. Çünkü belirli bir prosedür var ve bu prosedürün yürümesi gerekiyor. Ne sendika ne de işverenimiz hiçbir zaman bunun uzamasını istemez. Bugün burada özlenen bu tabloyu yakalamak için hep beraber çalışmalar yaptık. Hem sizlerin hem de bizlerin istediği sonucu almak için çok uğraştık. Nihayetinde yevmi yelerinize de %11, bütün sosyal haklarınızın da hepsine ayrı ayrı %11 oranında zam yapıldı. Ben bu süreçte emeğin geçenlere teşekkür ediyorum ve hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.