İşçileri işten attı, yetmedi…

Güngören Gençosman Mahallesi'nde bulunan DARKMEN fabrikasında çalışan işçiler dövülerek işten atıldıklarını iddia etti.

İşçileri işten attı, yetmedi…

Güngören Gençosman Mahallesi'nde bulunan DARKMEN fabrikasında çalışan işçiler dövülerek işten atıldıklarını iddia etti.

İşçileri işten attı, yetmedi…
05 Eylül 2012 - 11:52
Reklam

Akababa Haber Ajansı’nın (AHA) haberine göre; İşten çıkarılan işçiler fabrika önünde basın açıklaması yaparken fabrika sahibi Mehmet D.'ın aracıyla işçilerin üzerine sürdüğü belirtildi.

Basın açıklamasında işçilerin avukatı Naciye Demir Savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın tüm yurtta resmi tatil olması sebebi ile işe gitmeyen işçiler, 31 Ağustos'ta işe geldiklerinde işten çıkartıldıklarını öğrendiler. İşten çıkarılmalarını haksız bulan işçiler iddiaya göre fabrika içersisinde darp edilerek iş yerinden çıkarıldılar. Fabrika önünde eylem yapan işçiler, basın açıklaması yaptılar. Sık sık "işçiyiz haklıyız kazanacağız" sloganları atılırken çevrede arkadaşlarının eylemde olduğunu gören işçilerde destek verdiler. İşçiler adına açıklamaya okuyan Şafak İlgen, "Bugün Darkmen fabrikasında işten haksız bir şekilde atıldık, en doğal hakkımız olan 30 Ağustos Zafer Bayramı tatilimi kullandığımız için işten atıldık."dedi.

Fazla mesai ücretleri, Sigorta primleri ve fazla çalışmalarının verilmesini isteyen işçiler "Burada bizi sömürdüler, içeride çocuk işçiler çalıştırıyorlar. 200 liraya işçi çalıştırıyorlar "diyerek tepki gösterdiler. İş yeri sahipleri ise konu ile ilgili sorularımıza yanıt vermedi. İşçilere, Halk Cephesi, Cumhuriyet Halk Partisi yönetim kurulu üyelerinden İsmet Yaşar, Murat Esendemir, Nedim Akgün, Bağcılar Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Yedigöl de destek verdi.
(AHA)

DARKMEN TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ.

Darkmen Tekstil Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti., Mehmet Dark'ın ve vekillerin yapmış olduğu yazılı açıklama;

www.gazete365.com internet sitesi-ana sayfasında 05 Eylül 2012 tarihinde yayımlanan “İşçileri İşten attı, yetmedi…” başlıklı haberde yer alan hususlara ilişkin olarak, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak üzere, aşağıdaki açıklamanın yapılması ihtiyacı duyulmuştur.

“05 Eylül 2012 tarihinde yayımlanan “İşçileri İşten attı, yetmedi…” başlıklı haberde müvekkillerimiz Darkmen Tekstil Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. ve şirket sahibi Mehmet DARK hakkında, toplumda yanlış görüş ve kanılara neden olabilecek tarzda ifadelere yer verilmiştir. Söz konusu haberde yer alan müvekkil şirket ve şirket sahibi aleyhinde yer alan ifadeler tamamen asılsız olup, müvekkilimiz Mehmet DARK hakkında bir soruşturma bulunmamaktadır. Konu ile ilgili herhangi bir soruşturma olmadığı halde varmış gibi gösterilmesi dahi, tek başına anılan haberin ne denli gerçeklerden uzak ve abartılı olduğunu kanıtlar niteliktedir. İnternet sitenizde yayınlanan haber maddi gerçekle bağdaşmamaktadır.

Anılan haberde; “30 Ağustos Zafer Bayramı'nın tüm yurtta resmi tatil olması sebebi ile işe gitmeyen işçiler, 31 Ağustos'ta işe geldiklerinde işten çıkartıldıklarını öğrendiler.” şeklinde ifadeler yer almakta olup, yine işçiler adına açıklama yapan Şafak İlgen tarafından “Bugün Darkmen fabrikasında işten haksız bir şekilde atıldık, en doğal hakkımız olan 30 Ağustos Zafer bayramı tatilini kullandığımız için işten atıldık.” şeklinde beyanlara da yer verilmiştir. Müvekkil Şirket 30.08.2012 tarihinde olduğu gibi, diğer resmi tatillerde işin gerektirdiği ölçü ve zamanda işçilerini çalıştırmakta, bu çalışmalarını bordrolarına yansıtarak, buna ilişkin fazla mesai ücretlerini de kendilerine ödemektedir. Bunun yanı sıra, basın açıklaması yapan müvekkil Şirket çalışanlarından 8 (sekiz) işçinin, 31.08.2012 tarihinde, kasıtlı olarak işe gelmemeleri hususunda müvekkil Şirket vekili tarafından yapılan görüşme esnasında işveren vekiline karşı hakaret ve tehdit gerçekleştirdikleri, kendilerine yapılan ikazlara rağmen işlerinin başına dönmeyerek işyerini terk ettikleri, terk esnasında müvekkil şirket çalışanlarından iki kişiyi darp ettikleri ve bu kişilere hakaret ettikleri ve yine işyeri önünde müvekkil Şirket ve Şirket vekili aleyhine sloganlar attıkları tespit edilerek, bu hususta tutanak düzenlenmiş ve akabinde bu işçilerin iş akitleri İş Kanunu’nun 25/2-b, d ve e bentleri uyarınca, noter aracılığıyla, haklı nedenle feshedilmiştir. Hal böyle iken, anılan haberde ve işçilerin basın açıklamasında müvekkil Şirketin iş akitlerini haksız olarak feshettiği, kendilerinin darp edilerek işyerinden çıkartıldıkları belirtilerek tamamen gerçek dışı ve abartılı beyanlarda bulunulmuş; olay tamamıyla çarpıtılarak kamuoyunun bilgisine sunulmuştur.

Yine haberde, müvekkil şirkette çocuk işçi çalıştırıldığı ve işçilere 200-TL’nin altında ücret ödendiği yönünde işçilerin beyanlarına yer verilmiş olup, bu hususlara ilişkin açıklamalar da baştan sona asılsız, gerçekte var olmayan uydurma vakıalara dayandırılmaktadır. Müvekkil Şirketin tekstil sektöründe ticari itibar ve saygınlığı yüksek bir şirket olması ve şirketin tüm kamuoyunca bilinen şeffaf, eşitlikçi, kanun ve mevzuata uygun uygulamaları görmezden gelinerek, kamuoyuna tamamen yanlış yansıtılmıştır.”

Sonuç olarak, internet sitenizde yayımlanan, müvekkil Şirket aleyhine ve müvekkilimizin kişilik haklarına ağır saldırı teşkil eden gerçeğe aykırı haber üzerine; kamuoyunda yanlış düşüncelerin meydana gelmemesi ve kamuoyunun doğru bilgilenmesi için bu tekzip metninin internet sitenizde yayınlanması tarafımızca uygun görülmüştür. Bu sebeple müvekkil şirket ve yöneticileri ile ilgili olarak yapılan yanıltıcı ve karalayıcı haberler nedeniyle; yukarıda sunulan cevap ve düzeltme yazımızın 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un 9. maddesi gereği 2 (iki) gün içerisinde ilgili yayımın da yer aldığı sahife ve puntolarla, aynı şekilde yayımlanmasını, iş bu tekzip metninin yayımlanmaması ve/veya müvekkillerimiz aleyhine yanıltıcı ve karalayıcı yayınların devam etmesi halinde sorumlular hakkında yasal yollara başvuracağımızı tarafınıza ihtaren bildiririz.

DARKMEN TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ.

ve

MEHMET DARK

VEKİLLERİ

Av. Adnan EKŞİOĞLU – Av. Dr. Ersan ŞEN

Av. Asena MEMİŞOĞLU – Av. Bilgehan ÖZDEMİR