Mahalleliden Başkan Çağırıcı'ya çağrı

Mahallelerindeki okulun metrelerce yükseklikteki bahçe duvarına ve serserilerin yuvası haline gelmiş çocuk parkına tepki gösteren Bağcılar Kazım Karabekir Mahallesi sakinleri, Başkan Lokman Çağırıcı’dan yardım istedi.

Mahalleliden Başkan Çağırıcı'ya çağrı

Mahallelerindeki okulun metrelerce yükseklikteki bahçe duvarına ve serserilerin yuvası haline gelmiş çocuk parkına tepki gösteren Bağcılar Kazım Karabekir Mahallesi sakinleri, Başkan Lokman Çağırıcı’dan yardım istedi.

Mahalleliden Başkan Çağırıcı'ya çağrı
29 Ağustos 2013 - 10:53
Reklam

Bağcılar Kazım Karabekir Mahallesi Pazaryolu 1. Sokak’ta oturan mahalle sakinleri, belediyeye olan tepkilerini sokakta gösterdi. Vali Cahit Bayar İlkokulu’nun 7 metre 25 santim yüksekliğindeki bahçe duvarına tepki gösteren ve yıllardır bir isim dahi verilmeyen çocuk parkının sahipsizliğinden ve güvensizliğinden yakınan mahalleliler, şikâyetlerini Gazete365’e anlattı.

1961 yılında Doğu Almanya ve Batı Almanya’yı ayırmak için yapılan Berlin duvarını andıran okul duvarının eski haline getirilmesini isteyen mahalleliler, Bağcılar Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)’e şikâyetçi oldukları halde sonuç alamadıklarını söylediler.

Sonuna kadar haklarını arayacaklarını, imza toplayarak yetkili mercileri dilekçe vermeye ve sokakta tepki göstermeye devam edeceklerini belirten mahalle sakinleri, “Sanki burası giderek hizmet kalitesinin arttığını ve yaşam standartlarının yükseldiğini söyledikleri gelişen Bağcılar değil de başka bir yer. Biz burada oy kullanıyor ve vergi veriyoruz. Belediye başkanımızı da seviyoruz. Ancak bunun karşılığında hakkımız olan hizmeti almak ve önemsenmek istiyoruz” şeklinde konuştular.

SANKİ BAYRAMPAŞA CEZAEVİ’NDEYİZ
Henüz duvarın yapım aşamasında olduğu andan itibaren mücadele verdiklerini, ancak sonuç alamadıklarını anlatan mahalle sakinlerinden Durmuş Kaya, “İmza toplamamıza, dilekçe yazmamıza ve Başbakanlığa şikâyette bulunmamıza rağmen hiçbir sonuç alamadık. Sadece telefonla aradılar ve valiliğin, ilçe milli eğitim müdürlüğünün ve belediyenin onay verdiğini söylediler. Belediyeye ilk gittiğimde ise belediye bizim haberimiz yok demişti. Hatta ben Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Osman Güneş’e duvarın fotoğraflarını gösterdiğim zaman, ‘Bu ne ya, Bayrampaşa Cezaevi duvarı gibi’ şeklinde tepki verdi. Ayrıca şaşırdı ve oradaki yetkili kişilere fotoğrafı göstererek bilgi aldı” dedi.

Elindeki bir fotoğrafta ise bahçe duvarının eski halini gösteren Durmuş Kaya, “Eskiden burada kademeli olarak iki duvar vardı ve iki duvarın arasında yeşillikler içinde ağaçlı bir alan vardı. Zaten yeşile hasretiz, karşımızdaki son yeşil alanın yerine de gelişigüzel koca bir duvar yaptılar. Evet, biz Bayrampaşa Cezaevi’nde yaşamıyoruz. Biz, Bağcılar ilçesinde yaşıyoruz ve Bağcılar’da yaşamanın ayrıcalığını hissetmek istiyoruz” diyerek tepki gösterdi.

BAĞCILAR’DAN KAÇASIM GELİYOR
Almanya’da yaşamaya başladığını ancak sıklıkla mahallesine geldiğini belirten Cemaliye Özkul da, belediyenin ilgisizliğinden yakınarak, “Buradan hiç memnun değilim. Bu duvar önümüzü kapattı. Berlin duvarına benziyor. Berlin’deki duvar bile yıkıldı, biz vatanımıza geldik aynı duvar karşımıza çıktı. Karanlıkta kaldık, evimize güneş girmez oldu ve kendimizi hapishanede gibi hissediyoruz. Okulumuz çok güzel oldu, ancak bu duvar sayesinde hava sirkülâsyonunu dahi azalttılar. Açıkçası buradaki yanlışları ve eksikleri gördükçe memleket hasretim, sevgim kalmıyor ve buralardan hemen gitmek istiyorum” diye konuştu.

KORKUDAN ÇOCUKLARIMIZI PARKA GÖNDERMİYORUZ
Mahalle sakinlerinden Hasan Şahin de, okulun yanında bulunan parkın sahipsizliğini ve güvensizliğini dile getirerek, “Parkımız çok düzensiz ve temiz değil. Çocuklarımız gelip rahat bir şekilde burada vakit geçiremiyorlar. Açıkçası burası Bağcılar’ın en eski parklarından birisi olmasına rağmen, bir ismi bile yok. Bu park çocuk oyun alanı olmaktan çıktı ve serseri yatağına döndü. Kimliği belirsiz kişiler buraya gelerek, adeta yatak yorgan serip, konaklıyorlar” dedi.

Çocuklar için yapılan parka çocukları göndermeye korktuklarına dikkat çeken Durmuş Kaya, “Parka götürmek istediği zaman çocuğum bana; ‘Baba parka gitmeyelim orada serseriler var’ diyor. Parkın aydınlatması da zayıf olduğu için özellikle havanın kararmasıyla, burası daha da güvensiz oluyor. Akşamları kimse parka gelemiyor, ailecek bir parka bile gidemeyeceksek, buranın ne anlamı var. Zaten parktan başka her şeye benziyor. Oyun alanından ziyade serserilerin yaşadığı yer ve pazar tahtalarının deposu gibi kullanıyor” ifadelerini kullandı.

SEÇİMLERDE KAPIMIZI ÇALMASINLAR
Mahalle esnaflarından Saadettin Güney de parkta yaşananlara yakından şahitlik ettiğini anlatarak, “Belediyeden buraya sahip çıkmasını istiyorum. Örneğin; buraya küçük bir kütüphane veya başka bir şey yapılabilir. Böylece bir güvenlik görevlisi, bir bekçide konularak, en azından bir nebze de olsa önlem alınmış olur” şeklinde konuştu.

Bölgedeki asayiş sorununu vurgulayan mahalleli kadınlar ise, “Akşamları parklarda oturamıyor kadınlar. Avrupa’da kadınlar tek başına rahatlıkla gezerken, biz geliştiği söylenen Bağcılar’da eşlerimizle bile parka gitmeye çekinir olduk. Okulun bahçesinde ve parkta tinerciler yaşıyor. Yerel seçimler yaklaşıyor. Eğer bu sorunlarımızı çözmezlerse, bizden oy beklemesinler. Hatta kapımızı bile çalmasınlar” diyerek sitemde bulundular.