Mavi kapaklar, 10 engelliye sandalye oldu

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında daha önce Anadolu’daki köy okulları için kitap kampanyası başlatan Ak Parti Bahçelievler Gençlik Kolları’nın topladığı mavi kapaklar 10 engelliye tekerlekli sandalye oldu.

Mavi kapaklar, 10 engelliye sandalye oldu

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında daha önce Anadolu’daki köy okulları için kitap kampanyası başlatan Ak Parti Bahçelievler Gençlik Kolları’nın topladığı mavi kapaklar 10 engelliye tekerlekli sandalye oldu.

Mavi kapaklar, 10 engelliye sandalye oldu
08 Mart 2012 - 10:32
Reklam

Ak Parti Bahçelievler İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ömer Karahan başkanlığında “Gelin engelleri birlikte aşalım” sloganıyla başlatılan mavi kapak kampanyası kapsamında toplanan kapaklar 10 engelliye tekerlekli sandalye oldu. Tekerlekli sandalyeler, düzenlenen törenle önceden tespit edilen ihtiyaç sahiplerine verildi.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Ak Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Dr. Hakan Bahadır ve yönetim kurulu üyeleri, İlçe Kadın Kolları Başkanı Eser Kaysın ve yönetim kurulu üyeleri, İl Genel Meclis Üyesi Yusuf Ali Gündoğar ve partililer katıldı.

Engellilere en çok değeri Ak Parti’nin verdiğini söyleyen Ak Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Dr. Hakan Bahadır, gençleri duyarlılıklarından dolayı tebrik etti. Programda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Osman Develioğlu, insanı önemsediklerini, insan merkezli çalışmalar yaptıklarını söyleyerek, gençleri gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projelerinden dolayı kutladı.

Ak Parti Bahçelievler Gençlik Kolları Başkanı Ömer Karahan, yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi: “Toplumumuzun ayrılmaz bir parçası olan engelli vatandaşlarımızın ihtiyaç ve talepleri, sosyal devleti işletmenin ötesinde, tüm kesimleri kucaklama, tüm kesimlere adil ve eşit hizmet sunma anlayışıyla hareket eden Ak Parti’mizin öncelikleri arasındadır.

Türkiye’miz değişiyor, gelişiyor bu süreçte her alanda yapılan çalışmalar dur durak bilmeden devam ederken engelli vatandaşlarımız içinde on yılda büyük adımlar atıldı. Engel ayakta, gözde, kulakta değil engel gönüllerde ve zihinlerdedir anlayışıyla engelli kardeşlerimizi ötekileştiren, toplumun dışına yer olanları ve eve hapseden çağdışı reddederek pozitif ayrımcılık ilkesi hayata geçirildi. Ve bu ilke anayasa ile güvence altına alınarak bu alanda bir zihniyet devrimi ve hukuk devrimi gerçekleştirildi. Başta eğitim ve sağlık olmak üzere herkesin özgürce, rahatça yararlanabildiği imkanlar engelli kardeşlerimize kullanımına sunuldu.

Engellilere yönelik sosyal politika anlayışımız “yardım” eksenli değil “hak” eksenli bir politikadır. Engelli kardeşlerimiz, vatandaşlarımız için yapılan hiçbir yatırımı, hiçbir düzenlemeyi bir lütuf, bir imtiyaz olarak görmedik, görmüyoruz. Yüce Allah her şeyi insanoğlunun emrine amade kılmış ve sayısız nimetler vermiştir. Nitekim bir Ayet-i Kerime’de : “Allah’ın nimetlerini saymaya kalksanız, onu sayamazsınız.” buyurmaktadır.

Ancak insan ya doğuştan veya ömrünün sonraki yıllarında bazı nimetlerden mahrum kalabilir. Yüce Allah, insanoğlunu gücünün yettiği işlerle sorumlu tutmuştur. Bunun için, engellilerle ilgili özel hükümler koymuş, inananların her konuda birbirleriyle dayanışma içerisinde bulunmalarını emretmiştir. Peygmberimiz (s.a.v) de engellilerle ilgilenmiş; onların yeteneklerini değerlendirmiş ve onlara engellilerle ilgilenmiş; onların yeteneklerini değerlendirmiş ve onlara yapabilecekleri çeşitli görevler vermiştir.”