MHP'den, Doğulusuyla batılısıyla biriz mesajı

Çanakkale Zaferi'nin 98. yıldönümü nedeniyle MHP Bakırköy İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen tiyatro oyununda, açılım ve İmralı ile müzakere sürecine gönderme yapıldı.

MHP'den, Doğulusuyla batılısıyla biriz mesajı

Çanakkale Zaferi'nin 98. yıldönümü nedeniyle MHP Bakırköy İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen tiyatro oyununda, açılım ve İmralı ile müzakere sürecine gönderme yapıldı.

MHP'den, Doğulusuyla batılısıyla biriz mesajı
20 Mart 2013 - 11:27
Reklam

MHP Bakırköy İlçe Teşkilatı, Çanakkale Zaferi'nin 98. yıldönümü dolayısıyla bir tiyatro gösterisi organize etti. Barış Kültür Merkezi'ndeki oyunu; MHP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Metehan Özkan, MHP İl Başkan Yardımcıları Alper Osman Yıldırım ile Bahattin Yücel, İlçe Başkanı Gürhan Kaya, Ülkü Ocakları Başkanı Muharrrem Atsız, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş izledi.

BAŞBAKAN, ÇANAKKALE RUHUNU SAPTIRMAKTADIR
Tiyatro öncesi kısa bir konuşma yapan İlçe Başkanı Gürhan Kaya, Başbakan Erdoğan’ın Çanakkale’deki açıklamalarına tepki gösterdi. Bu oyunla amaçlarının Çanakkale’de yaşananları gözler önüne sermek olduğunu belirten Başkan Kaya, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
“Yaşadığımız şu günlerde ülke adım adım mevcut iktidar tarafından parçalanmakta ve Çanakkale ruhu sabote edilmeye çalışılmaktadır. Başbakan’ın en son Çanakkale Şehitliği'nde yaptığı açıklamada, Çanakkale şehitliğiyle alakalı öyle sözler etti ki, ağırımıza gitti. Senegalli Müslüman vatandaşlar müttefiklerle birlikte bize karşı savaşmaya gelmişler ve bizim tarafımızdan duyulan ezandan sonra, savaşmaktan vazgeçmişler. Başbakan bunu anlatıyor ve ‘Çanakkale ruhu budur’ diyor. Bu Çanakkale ruhunu saptırmaktır. Bu Çanakkale ruhunu farklı emellere alet etmektir. Çanakkale'de hayatını kaybeden binlerce şehit, bizim için, vatan için canlarını verdi. Ve o ruh o gün Türk’tü. Bugünde Türk'tür ve yarın da Türk kalacaktır. Biz, Milliyetçi Hareket Partisi olarak bunun başka yerlere çekilmesine müsaade etmeyeceğiz”

AY-YILDIZLI TİŞÖRTLERLE EL ELE
"Borç" isimli tiyatro oyununda Çanakkale Savaşı yılları ve bugün yaşanan süreç karşılaştırıldı. Çanakkale'de omuz omuza mücadele verilişinin anlatıldığı oyunda, günümüzde ise tam tersinin yaşandığı vurgulandı.

Seyircinin büyük beğenisini kazanan oyunun günümüzü işleyen bölümünde, ülkenin bölündüğü öne sürüldü. Sahneye çıkan oyunculardan kimi Lazı, kimi Trakyalıyı, kimi Ankaralıyı, kimiyse doğulu bir vatandaşı canlandırdı. Oyunda herkesin kendini övdüğü ve sonrasında kavgaya tutuştuğu o anlarda Çanakkale ruhunun kaybolduğu ifade edildi. Bir kadının serzenişiyle ayrılan taraflar, ışıkların kısa süreliğine kapanmasının ardından, ay-yıldızlı tişörtle el ele seyircilerin karşına çıktı. "Dün olduğu gibi bugünde bir olacağız" mesajı veren oyuncular, uzun süre ayakta alkışlandı.