Muhtarlardan şiddete protesto

İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği, son günlerde artan muhtarlık bürolarına yönelik saldırıları protesto etti.

Muhtarlardan şiddete protesto

İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği, son günlerde artan muhtarlık bürolarına yönelik saldırıları protesto etti.

Muhtarlardan şiddete protesto
22 Haziran 2012 - 10:58
Reklam

Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda toplanana muhtarlar, 'Muhtar maşa kim ola paşa', 'Muhtar halkın dostudur' ve 'Muhtar demokrasinin temel taşıdır' yazılı dövizler taşıdı. Grup adına açıklaması yapan Seyit Keleş, "Demokrasinin temel taşı olan muhtarlarımıza yönelik saldırıları, toplumumuzda huzur bozukluğuna ve endişeye sebep olan her türlü terör, şiddet, darp, dayak ve menfur saldırıları kınıyor ve protesto ediyoruz." dedi.

Muhtarlar, yakın zaman içerisinde kendilerine yönelik şiddetin arttığını belirterek, Sultangazi ve Bağcılar'da 3 muhtarlığa yönelik molotof kokteylli saldırı yapıldığını söyledi. Muhtarlar basın açıklamasının ardından 'Muhtara uzanan eller kırılsın' şeklinde slogan atarak dağıldı.

YASAL DÜZENLEMELERİN YAPILMASINI İSTİYORUZ
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunun İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği Başkanı Selami Aykut,

Bir sivil toplum kuruluşu olan İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği olarak. ülkemiz ve İstanbul’umuzda son zamanlarda meydana gelen, gece gündüz demeden, devletimize ve halkımıza hizmet eden, askerimize, polisimize yapılan, içinde terör barındıran, her türlü saldırıları, doktorumuza, öğretmenlerimize, kamu görevlilerine yapılan, içinde şiddet barındıran her türlü hakaret ve baskıları kınıyoruz. Bu manada belirttiğimiz konulara dayanarak; İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği olarak, diyoruz ki, devletimize ve halkımıza daha kaliteli ve sürdürülebilir yerinden hizmet verebilmemiz için, mahalle muhtarlığının tüzel kişiliğinin tanınması, muhtarların özlük haklarının sağlanması, güvenliklerinin kontrol altına alınmasının sağlanması, yetki ve sorumluluklarının genişletilmesi kanunla sağlanması, kamu kurum ve kuruluşları ile elektronik hizmet entegrasyonunun sağlanması için gerekli yasal düzenlemelerin ilgili komisyonlardan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi

Genel Kurulundan geçirilmesini ve yasallaşmasını talep ediyoruz.” dedi.