Onlar bu vatanı vatan yapan fedakâr insanlar!

19 Eylül Gaziler Günü her yerde olduğu gibi gazetemiz yayın bölgesi olan Bağcılar, Bakırköy, Güngören ve Bahçelievler’de de yapılan törenlerle kutlandı.

Onlar bu vatanı vatan yapan fedakâr insanlar!

19 Eylül Gaziler Günü her yerde olduğu gibi gazetemiz yayın bölgesi olan Bağcılar, Bakırköy, Güngören ve Bahçelievler’de de yapılan törenlerle kutlandı.

Onlar bu vatanı vatan yapan fedakâr insanlar!
19 Eylül 2012 - 18:47
Reklam

Bahçelievler Hükümet Konağı önünde geçekleştirilen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla devam eden törene Bahçelievler Kaymakamı Şevket Cinbir, Garnizon Komutanı Askerlik Şube Başkanı Personel Yarbay İsmail Hançerlioğulları, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ve ilçe protokolünün yanı sıra, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

VATAN İÇİN HAYATINI ORTAYA KOYAN GAZİLERİMİZ BİZE EMANETTİR

Gazilerin vatan uğruna canları pahasına mücadele verdiğini söyleyen Bahçelievler Kaymakamı Şevket Cinbir, “Gazi dediğimizde Çanakkale’yi hatırlıyoruz, Kore’deki insanlık mücadelemizi, Kıbrıs’ta yaşananları, Anadolu’da ki kahramanlıkları hatırlıyoruz. Bu toprakları bize çok gören maşalara, bazı taşeronlara, terör örgütlerine karşı verilen mücadelede her ferdin katkısı son derece önemlidir. Bu süreçte birçok askerimiz gözlerini, kollarını, bacaklarını kaybetmiştir. Bu gazilerimiz bu millete emanettir. Şehitlerimiz nasıl nurlandıysa, bu gazilerimiz de onurlanmıştır.

DÜN ÇANAKKALE’DE BOĞULANLAR BUGÜN ARAMIZI AÇMAK İSTİYOR

Son günlerde yaşanan terör olaylarının ülkenin birlik ve beraberliğini bozamayacağını belirten Kaymakam Cinbir, “Dün Muş-Bingöl karayolunda silahsız çocuklarımıza saldıran ve 10 evladımızı şehit eden, 70’ e yakın evladımızın yaralanmasına neden olan terör örgütünün alçakça, haince saldırısını lanetliyorum. Birileri bu kanlı eylemlerle kendilerince bazı haklarını alabileceklerini düşünüyorsa, doğru yolun ve yöntemin böyle olmadığını anlamalarını umuyorum. Doğu’daki vatandaşlarımız da bizim canımızdır, kanımızdır, ciğerimizdir. Hakkâri’de, Diyarbakır’da yaşayan vatandaşlarımızın dedeleri de Çanakkale’dedir. Orada herkes koyun koyuna yatmaktadır. Dün Çanakkale’yi geçemeyenler, boğulanlar o gün Çanakkale’yi geçilmez kılan ruhu unutturmaya bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar. Ama onlara söyleyeceğimiz şey boşuna uğraştıklarıdır. Bu millet dün olduğu gibi bugünde, hatta yarında dün olduğundan daha çok bir olacak birlik olacaktır” şeklinde konuştu.