Politika Sözlüğü çıktı

Zekeriya Yıldız’ın 2. baskısı yapılan “Politika Sözlüğü” kitabı çıktı… Siyaset yapan ve siyasete atılacak gençlerin mutlaka okuması gereken “Politika Sözlüğü” tüm kitapçılarda…

Politika Sözlüğü çıktı

Zekeriya Yıldız’ın 2. baskısı yapılan “Politika Sözlüğü” kitabı çıktı… Siyaset yapan ve siyasete atılacak gençlerin mutlaka okuması gereken “Politika Sözlüğü” tüm kitapçılarda…

Politika Sözlüğü çıktı
28 Mart 2013 - 17:25
Reklam

Bugüne dek birçok eseri yayınlanan Zekeriya Yıldız’ın 2. baskısı yapılan Politika Sözlüğü, özellikle siyasete yeni ilgi duyanların yanlarından ayırmak istemeyeceği kapsamlı mini ansiklopedi tarzında. Bu mini ansiklopedi, sayısız bilgiyle okurunu aydınlatırken; önsöz, politikanın tanımına ince bir ayar çekiyor. Napolyon’un elinin gücüne çok güvendiğini fark eden vezirinin “Efendim, süngü ile her şeyi yapabilirsiniz; ama üzerine oturamazsınız” diyerek; yönetilenin güçten çok temsilen oturduğu makama vereceği değere değiniyor.

Halk ile güç arasında kurulan bu sihirli dengenin adına da siyaset diyen Zekeriya Yıldız, idarenin sadece siyasal güç ve kuvvetle açıklanamayacağını, Yusuf Has Hacip’in Kutadgu Bilig eserine atıfta bulunmuş. Töreye dayalı devlet anlayışını İslami değer, ölçü ve kavramlarla yenilemekte; başarılı idareciler için liyakat, çalışma ve dürüstlük kavramlarına vurgu yapan Yıldız, “ İyi idareci, gönlünü çıkartıp avucuna koyarak mahcup olmadan dolaşabilendir.” diyor.

ZEKERİYA YILDIZ KİMDİR?
Zekeriya Yıldız, Afyon’un Şuhut İlçesinin Karadilli Beldesi’nde 1970 yılında doğdu. Lise yıllarında Türk Standartları Enstitüsünün açmış olduğu bir makale yarışmasında Türkiye birincisi oldu. Kariyer hedefini, kaymakamlık yapabileceği bir okul ile çizse de, üniversite eğitiminin ardından, Yeni Asya yayın grubunda yazılar yazmaya başladı; yayıncılık ve reklamcılık yaptı. Yaklaşık 20 yıldır Eyüp Belediyesi’nde Kültürel birimlerde görev yapan Yıldız, şimdi de Bahçelievler Belediyesi Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

YAZARIN DİĞER ESERLERİ
Sürgün Sultan: Son Osmanlı Padişahı Vahdettin’i anlattığı eseri satış rekorları kırmıştır.

Lale Devri: 2008 de çıkardığı ‘Hasbahçede Sonbahar-Lale Devri’ isimli tarihi romanı ile, Osmanlı Devleti’nin yıkılma sürecini hazırlayan sebepleri, tarihi gerçeklerle sentezleyerek anlattı. Nevşehirli Damat İbrahim Paşa ekseninde şekillenen sosyal ve idari olayları, akıcı bir dil ve gerçekçi tasvirlerle ortaya koyan roman 18. yüzyıl Osmanlısının panoramasını çiziyor.

Bediüzzaman ve Milliyetçilik: 1996 yılında çıkardığı 3. Eseri ile Milliyetçiliğin tarihi kökenlerini, müsbet milliyetçiliği, menfi milliyetçiliği, ırkçılıkla milliyetçilik arasındaki farkı, Bediüzzaman Said Nursi’nin penceresinden değerlendirdi. Milliyetçilik dinimize göre haramdır’ safsatasını yerle bir etti.

Bosna Hersek:1993 yılında ‘Bosna-Hersek’ adlı eserini yayınlayan Yıldız, 20. Yüzyılın son soykırımını anlattı.

Kürt Gerçeği: 1992 yılında yayınlanan ‘Kürt Gerçeği’ adını taşıyan ilk eseri ile PKK terörünün ülkemiz gündeminde hararetli bir şekilde tartışılmasına aldırmadan Güneydoğu sorununu Osmanlı Devleti zamanından bu tarafa geniş bir şekilde tahlil etti ve PKK-ASALA bağlantısı üzerinde durdu. Dış güçlerin Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki emellerini deşifre eden kitap, sonuç bölümünde bu büyük problemin nasıl çözülebileceğine ilişkin teklifler sunuyor.

1930 Yalancı Bahar: Genç Cumhuriyetin, cumhur'u unuttuğu; toplumun içindeki her farklılığı tehlike olarak algıladığı bir dönem... Takrir-i Sükûn, İstiklâl Mahkemeleri, idamlar, sürgünler. Tek Partili Dönem… Serbest Cumhuriyet Fırkasının kurulması bir bahar müjdesi gibi. İnsanlar umutlanıyor. Anlaşılıyor ki, bu gelen, bahar değilmiş... 1930Yalancı Bahar, işte bu acı dolu günlerin romanı...

Etkileşim Yayınları: 0212 551 32 35