Saadet Partisi teşkilatlarından ortak basın açıklaması…

Saadet Partisi İl Kadın Kolları Başkanlığı’ndan ve ilçe teşkilatlarından yapılan ortak yazılı basın açıklamalarıyla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na çağrı yapıldı.

Saadet Partisi teşkilatlarından ortak basın açıklaması…

Saadet Partisi İl Kadın Kolları Başkanlığı’ndan ve ilçe teşkilatlarından yapılan ortak yazılı basın açıklamalarıyla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na çağrı yapıldı.

Saadet Partisi teşkilatlarından ortak basın açıklaması…
07 Mayıs 2016 - 10:30 - Güncelleme: 07 Mayıs 2016 - 15:16
Reklam

Saadet Partisi İl Kadın Kolları Başkanlığı ile Gazete365’in yayın bölgesi Bahçelievler, Bağcılar, Güngören ve Bakırköy’ün de içinde bulunduğu ilçe kadın kolları teşkilatlarından ortak yazılı basın açıklaması yapıldı. “İş Güvenliği ve Sağlığı Haftası” nedeniyle yapılan yazılı basın açıklamalarıyla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na iş güvenliğini sağlama noktasında ortak hareket etme çağrısında bulunuldu.

Türkiye’de iş kazaları gibi birçok analize ve istatistiklere de yer verilen basın açıklamalarında; “Sürekli verilen vaatler, bir kısım işverenin hırsı ve bilgisizliği, sendikasızlaştırma, taşeronlaştırma, özelleştirme ve ucuz işgücü sönen hayatları geri getirmiyor. Bir madencinin gaz maskesi, bir tarım işçisinin oturabileceği bir minibüs koltuğu, inşaat işçisinin beline bağlayabileceği bir halat, kafasını koruyabileceği bir baret gibi önlemler çok mu maliyetlidir acaba diye sormadan edemiyoruz. Uluslararasında görülen kabul ise iş kazalarının %98’inin, meslek hastalıklarının ise tamamının önlenebileceği yönündedir” ifadeleri yer aldı.

Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Nagehan Gül Asiltürk’ün basın açıklamasının tamamı ise şöyle:
Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Kolları olarak, içerisinde bulunduğumuz “İş Güvenliği ve Sağlığı Haftası” münasebeti ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na, sorumluluğunda olan işçilerin iş kazalarına uğramalarını önlemek amacı ile güvenli çalışma ortamını oluşturmak ve gereken tedbirleri almak yani; İŞ GÜVENLİĞİ sağlamak konusunda çağrıda bulunmak üzere huzurlarınızdayız. SGK istatistiklerine göre 2014 yılında toplam 221.366 kişi iş kazası ve meslek hastalığı geçirdi. Toplam 1.626 kişi iş kazalarında hayatını kaybetti. 62.097 kişiye de sürekli iş göremezlik ödeneği bağlandı, kaza geçiren her dört kişiden biri sakat kaldı. SGK ve İş Sağlığı Güvenliği Meclisi’nin (İSİG) rakamlarına göre 2005 yılından bu güne tam 15 bin kişi iş kazalarında hayatını kaybetti. Türkiye her 100 bin çalışan başına düşen ölümlü iş kazalarında Avrupa'da birinci, dünyada üçüncü sırada yer aldığına dikkat çekilen raporlarda ise iş kazası sonucu sürekli iş göremezlik sayısında belirgin artış yaşandığı açıklandı. Ne yazık ki Soma, Ermenek ve Torunlar Center gibi facialardan da ders alınmadı, yeni yasalar yürürlüğe girmesine rağmen iş kazaları ve ölümler artarak devam etti.
Meslek hastalıkları ile alakalı ise 2013 yılında çalışan sigortalı sayısına göre yaklaşık 75 bin civarında meslek hastalığı tespit edilmesi gerekirken SGK istatistiklerinde tespit edilen meslek hastalığı sayısı 371 olarak gözükmektedir. En çok işçi ölümleri ise inşaat, maden, tarım işkolu, trafik, servis, zehirlenme, boğulma ve düşme kazaları ile meydana geliyor. İnşaat ve madencilik açısından sektördeki büyüme ölümlerdeki artışı da hızlandırıyor. Örneğin 2015 verilerine göre, inşaat ve yol işkolundaki ölümler, “iş cinayetlerinin” yüzde 29’unu oluşturuyor. Tarım işçileri ölümlerinin en az yüzde 66'sı göçmenler arasından ve çoğu Suriyeli. Herhangi bir kayıtları olmadığı için bu sadece görünen kısmı; üstelik konu yazılı ve görsel medya da yer bulmuyor. İş Sağlığı ve Güvenliği; Sağlık ve psikolojik destek, işçilerin fiziksel yapılarına uygun iş branşı sağlanması ve olası kazaların önüne geçilebilecek tedbirler, cihazlar, kıyafetler vb. donanımlarla desteklenmesi ile sağlanabilir.
Sürekli verilen vaatler, bir kısım işverenin hırsı ve bilgisizliği, sendikasızlaştırma, taşeronlaştırma, özelleştirme ve ucuz işgücü sönen hayatları geri getirmiyor. Bir madencinin gaz maskesi, bir tarım işçisinin oturabileceği bir minibüs koltuğu, inşaat işçisinin beline bağlayabileceği bir halat, kafasını koruyabileceği bir baret gibi önlemler çok mu maliyetlidir acaba diye sormadan edemiyoruz. Uluslararasında görülen kabul ise iş kazalarının %98’inin, meslek hastalıklarının ise tamamının önlenebileceği yönündedir. 
Ayrıca Hükümetlerin, işverenlere gerekli desteği verememesi, küçük ve orta işletmecilerimizin ağır vergi yükü altında ezilmesi, iş güvenliğini sağlayacak malzeme ve diğer gereçleri tedarik etmekte güçlük çekmesi de iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması önünde büyük bir engeldir. Bu ağır vergilerin düşürülüp, işçi güvenliği için alınması gereken tedbirleri sıkı denetlemekte şüphesiz Devletimizin görevidir. İş kazalarının gelişmekte olan ülkelerde “gelişmiş” ülkelere kıyasla çok daha fazla olmasının bir tesadüf olmadığı açıktır. Gelişmekte olan ülkeler olarak “gelişmiş” ülkelerin işçiliğini en kötü şartlarda kabul etmek bu ülkelerin kaderi değildir. Dünyada ki Adil olmayan paylaşım sistemi ezilen çoğunlukların sıkıntılarının temel sebebidir. Milli Görüş camiası, 
Saadet Partisi olarak mücadelemize başladığımız ilk günden beri en büyük hedefimiz, bütün dünyada
“Adil Düzen”i tesis etmek olmuştur. Bu hedef için çalışmak geçici hayatlarımız için en kutsal gayelerin başındadır. 
Hakkını dahi müdafaa etmeye gücü yetmeyen mazlumlar her ne kadar güçsüz görünseler de dünyayı değiştirecek güç, onların kalbindeki ince bir serzeniştedir. Saadet Partisi Kadın Kolları olarak tüm çalışanlara daha güvenli, kazasız ve sağlıklı işler diliyoruz.
Nagehan Gül Asiltürk
Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı


YORUMLAR

  • 0 Yorum