Bakırköy Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Mudurluğunun başlatmış olduğu okullarda konferans serileri devam ediyor.
Gaziler Ortaokulu’nda gerçekleşen konferansta, sporun temel kavramları, sporun çocuklar uzerindeki etkileri, hangi yaşta spora başlanmalı ve ilçe mudurluğunun okullarda yaptığı faaliyetler anlatıldı.
İlçe Muduru Metin Albayrak tarafından verilen konferansta öğrencilerden gelen sorular cevaplandı. Spora 2-3 yaşında evde başlandığını belirten Albayrak “2-3 yaş; koşma, yakalama ve zıplama gibi temel hareketleri yapabiliyorlar. Dolayısıyla bunları içeren bahçede koşma, yurume, dans etme, suda gözetim altında oynama ve deneyimli kişiler eşliğinde Jimnastik eğitimi olabilir. 4-6 yaş; dans, yuzme, jimnastik, ip atlama ve uç tekerlekli bisiklete binmek gibi sporlar ideal. 7-10 yaş; jimnastik, yuzme, futbol, basketbol, voleybol, hentbol, bisiklet, tenis ve yuzme gibi sporlarla ilgili temel eğitime yönlendirilebilir. 10 yaş sonrası; Önceki yaşlarda başladıkları sporları daha organize olarak yapmaya devam ederken, atletizm, gureş ve kureğe başlayabilirler. Birkaç yıl sonraysa guç gerektiren boks, tekvando ve karateye geçebilirler."
Sporun Çocuklar uzerindeki etkilerne de değinen Albayrak “Çocukların spor yapması hem bedensel sağlık ve fiziksel gelişme yönunden hem de iyi bir kişilik gelişimi ve ruh sağlığı bakımından yararlıdır. Çocuk spor yoluyla çevresini tanır, iletişim kurar, kendine guveni artar. Psikolojik açıdan da kendini kontrol etmeyi, bir konuda konsantre olabilmeyi, iradesini kullanabilmeyi, başarıya hedeflenmeyi öğrenir. Araştırmalar, spor yapan gençlerin spor yapmayanlara oranla daha iyi beslendiklerini, şiddete daha az başvurduklarını ve insan ilişkilerinde daha başarılı olduklarını gösteriyor" dedi.